Webshop » Pelletkachels

Pelletkachels

Maak de juiste keuze !


Welk merk kies ik?
Het Italiaanse merk Palazzetti biedt technologisch de meest geavanceerde modellen. Royal, onderdeel van de Palazzetti groep, zijn betaalbare kachels met hetzelfde kwaliteitslabel. In het middensegment bieden we de betrouwbare en betaalbare pelletkachels aan van Nordica-Extraflame. Tenslotte biedt Qlima standaard modellen aan zeer scherpe prijzen. Meer info onderaan deze pagina. 

Welke modellen bestaan er?
Je kan kiezen voor multikanalisatie (air pro systeem), 2 of 3 ventilatoren kunnen dan afzonderlijk worden beheerd om meerdere kamers te verwarmen. Je hebt de keuze tussen de traditionele kachels of de smalle kachels met een geringe diepte, ideaal voor het optimaliseren van ruimtes. Palazzetti biedt ook modellen aan waar het rookafvoerkanaal langst de bovenkant uitgeeft. Op die manier bespaar je eveneens ruimte doordat je de kachel korter tegen de muur kan plaatsen. Verder heb je ook inzethaarden op pellets, thermokachels op pellets die je kan aansluiten op de centrale verwarming van de woning. En tenslotte complete verwarmingsketels op pellets.

Welk vermogen heb ik nodig?
Het is belangrijk dat de pelletkachel een juist vermogen heeft. Met een te klein vermogen zal je de ruimte niet opgewarmd krijgen en met een te groot vermogen creëer je een sauna.
De regel voor het berekenen van het vermogen ligt tss de 0,05 - 0,09 kw per m3. Dit is een richtlijn en hangt af van de manier waarop uw woning is geïsoleerd en welke temperatuur u wenst te bereiken.

!! Opgelet: alle opgegeven prijzen zijn inclusief 21% BTW.
Profiteer van verlaagd BTW-tarief op pelletkachels, houtkachels en inzetkachels: Het plaatsen van een kachel wordt gerekend onder renovatiewerken aan uw woning. De overheid rekent voor deze werken 6% BTW (in plaats van 21%). Dit verlaagde BTW-tarief is niet alleen van toepassing op het arbeidsloon en materialen voor de installatie, maar ook op de kachel zelf. Op voorwaarde dat je de kachel tezamen met de installatiewerken afneemt.  Onze merken


  Palazzetti  (download hier de catalogus)
  Het bedrijf Palazzetti behoort vandaag de dag tot één van de absolute mondiale marktleiders binnen het segment van de pellet- en/of houtverwarming. Palazzetti heeft een erg brede waaier aan pelletkachels die altijd zullen beantwoorden aan de meest diverse eisen. Dit Italiaanse merk biedt technologisch de meest geavanceerde modellen momenteel op de markt verkrijgbaar.
  Het erg efficiënte « Air » gamma :
  Dankzij een ventilator wordt de warmte snel en efficiënt verspreid binnen de te verwarmen ruimte. De ventilator kan uiteraard ook manueel gemanipuleerd worden.
  Sommige Palazzetti pelletkachels zijn ook kanaliseerbaar Dit heeft als gevolg dat u de warmte ook naar andere ruimtes kan overbrengen.
  Het fluisterstille Palazzetti « Silent » gamma:
  Deze pellet kachels kunnen binnen elke woonruimte geïnstalleerd worden , dus ook in een slaapkamer.
  De warmte verspreidt zich niet door middel van een ventilator , maar door natuurlijke convectie en stralingswarmte. Dankzij een intense studie binnen het Palazzetti Pellet Technologies R&D departement is men er in geslaagd om deze warmteverspreiding absoluut te optimaliseren . Dit zorgt er tevens ook voor dat uw elektriciteitsverbruik sterk gereduceerd zal worden !

  Royal (download hier de catalogus)
  Al sinds 1915 zijn ze actief in de bouw van ondermeer houtkachels en gasfornuizen. Pas later zijn ze de markt gevolgd met pelletkachels. Tegenwoordig, onder de hoede van de befaamde Group Palazzetti, zijn R&D en productietechnieken naar een nog hoger niveau getild zonder voorbij te gaan aan de hoofddoelstelling; ontwikkeling en fabricage van kwalitatieve warmtetoestellen met respect voor de natuur. Royal pelletkachels staan voor betaalbare kachels met hoogstaand kwaliteitslabel.

  La nordica Extraflame (download hier de catalogus)
  De La Nordica-Extraflame Group wordt aangedreven door de kenmerkende krachten van het Noordoosten van Italië: passie en hard werken. Zelfs op het gebied van "traditionele" verwarming is innovatie altijd een kenmerk geweest van La Nordica-Extraflame-producten. Dankzij dit heeft de Groep de afgelopen 50 jaar een aanzienlijk marktaandeel verworven en verkoopt haar producten nu in 50 landen over de hele wereld. De La Nordica-Extraflame Group vindt zijn oorsprong terug tot 1968. Sindsdien heeft de Groep hard gewerkt om zijn productaanbod uit te breiden en te verbeteren, en heeft hij de eenvoudige kachels van gisteren verlaten ten gunste van geëvolueerde, gediversifieerde en geavanceerde producten die aan alle de behoeften en voorkeuren van de hedendaagse markt.

  Qlima (download hier de catalogus)
  Met ruim 35 jaar ervaring en miljoenen tevreden klanten in Europa is Qlima de specialist op het gebied van klimaatbeheersing in huis. Het doordachte "home made climates" concept biedt meer dan alleen een product. Bij Qlima staan kennis, advies, kwaliteit en service centraal, en dit aan betaalbare prijzen. 


   

  Alle voordelen op een rijtje


  Neutrale CO2
  Het gebruik van houtpellets heeft tot doel de uitstoot van broeikasgassen te beperken en zo het broeikaseffect tegen te gaan en onze ozonlaag te sparen. Onze pelletkachels helpen hierbij en spelen een belangrijke rol voor u en de toekomst.

  Energiebesparing
  Uw woning tot wel 40% goedkoper verwarmen, dat kan door gasonafhankelijker te gaan worden. De gasprijzen stijgen steeds maar door en blijven de pelletprijzen momenteel gelijk op nabij de 0,30 euro cent per kilo (incl. btw en transportkosten).

  Biobrandstof van de toekomst
  Houtpellets (pelletkorrels) worden gemaakt uit puur zaagsel zonder toevoeging van andere producten. Het neutrale zaagsel komt van de zaagindustrie en de houtafval-verwerkingsbedrijven. Momenteel worden er ook snelgroeiende boomrassen gekweekt voor de pure productie van deze houtpellets. Deze boomrassen zijn al na 6 jaar volgroeid.

  Geen extra werk ten opzichte van een houtkachel
  Geen extra werk zoals kachelhout hakken of ophalen. Ook hebt u geen roetoverlast tijdens het bijvullen en/of openen van kacheldeur.

  Aangename warmte
  Een pelletkachel geeft een sfeervolle, behaaglijke en een aangename warmte af met een zeer hoog rendement. Er komen geen rookgassen vrij tijdens het bijvullen, dit in tegenstelling tot de klassieke hout en haardkachels. Er zit ook een beveiliging op tegen oververhitting wat de kans op CO-vergiftiging uitsluit. Tevens worden de rookgassen via een rookgasventilatie-systeem afgevoerd met een schone uitstoot en dus CO2 neutraal.

  Efficiënte ontbranding
  Naast de traditionele verbranding van de pellets, worden de uitlaatgassen op hun beurt verbrand. Dit noemt men naverbranding. Door deze dubbele verbranding wordt het rendement verhoogd en de uitstoot van schadelijke gassen tot een minimum gebracht.

  Perfecte techniek
  Door het moderne besturingssysteem, wordt een perfect ecologische verbranding gecreëerd. Het gepatenteerde "EDS SYSTEM" zorgt voor de juiste hoeveelheid zuurstof die uw kachel nodig heeft en past de pelletkachel zich aan op de gebruikte houtpellets. Het EDS systeem registreert ook of er veel, weinig of geen trek in de schoorsteen is en past de kachel aan.