Webshop » Petroleumkachels

Petroleumkachels

Zuiniger dan CV
Wist je dat de CV verantwoordelijk is voor gemiddeld 75% van je totale gasverbruik? De belangrijkste tip om energie te besparen is de CV lager te zetten of langer uit te laten. Maar dat is niet altijd mogelijk of wenselijk. Met een moderne Qlima petroleumkachel verwarm je enkel die ruimte (bij) waar je behoefte hebt aan extra warmte. En de kachel is direct klaar voor gebruik.

Direct warmte, direct besparen
Doordat Qlima kachels geen afvoer of leidingen nodig hebben, maak je geen kosten voor installatie. Met één druk op de knop start de kachel op en binnen 5 minuten is de ruimte gevuld met een heerlijke warmte. Dit maakt Qlima kachels bijzonder efficiënt en kostenbesparend.

Soorten petroleumkachels:
Kouskachels; Ook wel wiekkachels genoemd werken zonder stroom, ze hebben alleen batterijen en speciale brandstof nodig. Ze werken extreem zuinig en functioneren bijzonder stil. 
Laserkachels; zeer compleet. Laserkachels zijn razendsnel op temperatuur en dankzij de thermostaat tot op de graad nauwkeurig instelbaar. Hiervoor is wel wat stroom nodig. Standaard zijn laserkachels voorzien van vele opties. Ideaal voor huis of op kantoor  Een petroleumkachel brengt binnen enkele minuten de ruimte op een aangename temperatuur. De cv kan dan op een lage stand blijven waardoor in de rest van het huis niet onnodig wordt gestookt. Dat scheelt energie. Zo kun je energie besparen met bij verwarming.

  Consumenten zetten verplaatsbare petroleumkachels vooral in als ‘losse’ verwarming. Bijvoorbeeld de woonkamer of keuken, maar ook de serre, de voortent van een caravan, een vakantiehuisje, in een schuur of hobbyruimte.

  Verder zijn ze te zien op terrassen en bij buitenevenementen. Ook ontdekken meer mensen de voordelen van gebruik binnenshuis. Bij uitval van de cv of een storing in de gastoevoer biedt een petroleumkachel de mogelijkheid zelf de belangrijkste leefruimtes warm te stoken.

  Ruimtes zonder cv zijn in een handomdraai op een comfortabele temperatuur; daar komt geen leiding of afvoer aan te pas. Een petroleumkachel vraagt bovendien weinig onderhoud bij gebruik van de juiste brandstof. 

  Reukloos en veilig
  De werking van een petroleumkachel is eenvoudig. De onderkant van een cilindervormige lont hangt in een reservoir met petroleum. De lont zuigt de brandstof op en deze wordt aan de bovenkant verbrand. Bij een goede verbranding gaat de petroleum over in een gas dat vlak boven de lont verbrandt. Dit is te herkennen aan een blauwe vlam. Sommige modellen hebben een tweede verbrandingskamer waarin restgassen met zuurstof wordt gemengd en verbrand. Dit levert nog intensievere warmte op.

  Het belangrijkste nadeel van petroleumkachels, de uitstoot van verbrandingsgassen in de directe omgeving, is in nieuwe modellen sterk verminderd. Voor de verbranding is zuurstof nodig, daarom blijft ventileren belangrijk. Bij een volledige verbranding van de petroleum zijn de kachels volstrekt veilig. Bovendien hebben ze een ingebouwde voorziening die de lont automatisch dooft zodra het zuurstofgehalte in de ruimte te laag wordt. Een omvalbeveiliging en noodstopknop dragen verder bij een veilig gebruik. Sommige modellen hebben een kinderslot. Dat petroleumkachels stinken, is achterhaald. Alleen bij het opstarten en uitzetten kan een beetje geur vrijkomen. Is de verbranding goed op gang, dan ruikt de kachel niet.

  Innovaties
  Laserkachels behoren tot de nieuwste generatie petroleumkachels. Doordat ze zijn aangesloten op het lichtnet, hebben ze (afhankelijk van het model) allerlei extra mogelijkheden. Zo kun je met de thermostaat de gewenste kamertemperatuur instellen en deze met een dagtimer voorprogrammeren. Veel laserkachels hebben bovendien een spaarstandfunctie waardoor ze uiterst zuinig in gebruik zijn. De vlamhoogte wordt elektronisch geregeld. Een ventilator aan de achterkant van de kachel zorgt voor een snelle en gelijkmatige verspreiding van de warmte.

  De brander laat zich met één druk op de knop ontsteken, bijvullen gaat gemakkelijk via een uitneembaar reservoir. Een mogelijk nadeel van een laserkachel is dat een stroomaansluiting nodig is. Daarom is het goed vooraf te bedenken voor welk doel je de kachel wilt gebruiken. Er zijn modellen met een voorziening voor de afvoer van verbrandingsgassen via een schouw of gevel. Deze laserkachels gebruiken rechtstreeks lucht van buiten. De verplaatsbaarheid is in dit geval beperkter.

  Petroleumkachels van Qlima voldoen aan de hoogste eisen van internationale keuringsinstituten. Bovendien zijn ze aantoonbaar getest op veiligheid en een zorgvuldig productieproces. Op een Qlima-kachel krijg je 4 jaar garantie.  Bekijk de demofilm
  Om het verschil tussen de twee typen petroleumkachels uit te leggen is er speciaal voor jou een handige demofilm gemaakt. Natuurlijk kun je ook het complete gamma bekijken of een Qlima dealer bij je in de buurt bezoeken.